Acasă » Personal » Orange boston – Phantom Evolution

Orange boston – Phantom Evolution


Sper să fie ultimul post în care vorbesc despre telefonul ăsta. Îl am de 2 ani şi măcar  acum pot să spun că a  ajuns la ceea ce trebuia să fie de la început.

Un telefon bun, un GPS perfect, o minitabletă cu acces wifi şi 3g la internet, o consolă acceptabilă de jocuri- ecranul e un pic cam mic. Evident că mai face şi o groază de alte chestii.

Nu scriu ca să mă laud ci pentru a încerca să-i ajut pe cei 10-15 care caută zilnic pe aici care este romul cel mai bun pentru el.

Phantom Evolution rev4b aveţi tot ce vă trebuie în pachet pentru al instala. Este Froyo, adică 2.2 dar este excelent. Face tot ce am descris eu mai sus şi ţine bateria până la patru zile cu ceva convorbiri, câteva ore de internet pe 3g şi câteva pe wifi. Totul merge perfect fără căderi, resetări sau alte prosti.

Am încercat 90% din variantele de android pentru acest telefon. Nu se merită să pierdeţi timpul cu ele. Nici cu Gingerbread 2.3.4 sau 2.3.5 de la Cyanogen 7, SuperAOSP 8.6 AW, SuperOSR v2.0.1 sau EVO 5. SuperAOSP 8.6 AW şi superOSR v2.0.1 sunt stabile şi rapide dar au probleme cu bateria- cu cea mai mare indulgenţă 2 zile. Cyanogen 7 este catastrofă.

PS. Nu uitaţi că există şi Flash pentru procesoarele noastre ARM 6.

79 de gânduri despre „Orange boston – Phantom Evolution

  1. Poti sa spui si cum anume ai reusit tu sa iti faci singur updateul la Phantom Evolution
    pas cu pas? Poti sa salvezi o imagine a vechiului soft orginial si daca ai nevoie sa duci telefonul la garantie sa revii la acea imagine(backup)?

    • 1. Ce versiune ai pe el acum? Dacă ai 1.6 fabrică vezi aici
      2. Exista versiunea 2.1 de la orange care se pune cu ajutorul SUT.
      3. Telefonul ăsta dacă se strică (eu am pățit-o în primele 3 zile de la cumparare) se duce dracului complet…nu mai pornește neam așa că nu prea mai ai ce rom sa pui inapoi…. dar exista cum am mai spus romul lor 2.1 …. imaginea făcuta backup va avea destule modificări și probleme, nu este o varianta valabila.

  2. Am versiunea din fabrica Donut 1.6.Nu am facut pana acum update la softul original Orange 2.1 pentru ca am citit cateva lucruri care m-au dezarmat. Am inteles ca procesorul este limitat la 480 MHz, ca nu mai merge autorotate-ul,ca camera foto (si asa slaba) devine mult mai proasta, ca de multe ori nu recunoaste cine mi-a trimis un mesaj, etc. Am inteles ca varinata 2,2 froyo este in limba romana, procesorul functionaza la 600 MHz, functionaza accelerometrul, tine bateria mai mult, in general am auzit numai de bine.Din cate inteleg,tu ai experimentat cam toate variantele posbile pentru aceste telefon.Asa ca te rog mult sa ma juti cu niste sfaturi. Ce ar merita sa instalez pe el? Posi sa-mi dai detalii pas cu pas cum sa fac updateul in asa fel incat sa diminuez riscurile de a se strica telefonul?
    Multumesc anticipat!

    • Eu am făcut în felul următor… de la 1.6 la 2.1 am urmat paşii de aici şi deşi nu vreau să te sperii la prima trecere la 2.1 telefonul meu sa ars… nu mai pornea . Am fost cu el la Orange si mi+a dat unul nou fara discutii, pe garantie. Deci riscuri exista. Recomand sa faci prima data pasii de aici pentru ca deblocheaza telefonul din retea, il lasa liber pe vodafone si cosmote. Nu ştiu dacă trecerea directa la phantom sau la gingerbread deblocheaza reteaua sau nu. 2.1 nu o facea!!!

      2. După ce treci la 2.1 poti da jos arhiva de pe lincul din acest articol, instalezi SUTLR din arhivă şi pui romul Phantom care este de asemenea inauntru. Romul asta are cea mai buna baterie fara o alta problema.

      3. Dacă prinzi curaj si vrei gingerbread intri aici si o sa ai toata viteza si frumusetea gingerbread cu minim 2 -3 zile de baterie folosire normala… niste wifi, 3g, convorbiri zilnice.

      Dacă mai ai garantie la telefon merita sa incerci sa pui o versiune omeneasca de android. 1.6 este groaznic de lenta si nici nu poti instala aplicatii mai mai acatarii…..

  3. Am facut cum mi-ai zis. Am trecut la verisunea oficiala 2.1 fara probleme. Toate bugurile despre care scriam mai sus ale versiunii 2.1 sunt reale, le-am verificat pe pielea mea imediat ce am instalat androidul. De aceea as vrea sa trec la versiunea 2.2 froyo Phantom Evolution. Problema este ca nu ma pricep la linux, doar la windows. La trecerea la android 2.1 oficial a fost flaore la ureche pentru ca updatul se face cu ajutorul executabilului inclus in pachetul de la Orange. Nu este nevoie nici macar sa inchizi telefonul, pentru ca softul de instalare cere sa fie telefonul deschis. Din cate am remarcat, la softul de instalare din pachetul Phantom Evolution luat de pe linkul tau, nu cere ca telefonul sa fie deschis si imi cere sa aleg intre mai multe tipuri de update.Poti sa-mi dai inca o data o mana de ajutor?Zi-mi te rog mai detaliat cum trebuie sa procedez?

    • Închizi telefonul şi-l porneşti în mod download. Apeşi şi ţi apăsat în ordinea următoare End_call + Vol_Up + Power. Când vibrează dai drumul la butoane. O să pornească cu un ecran negru in care scrie download in mod repetat. Pornesti programul instalat, alegi romul nbo si pornesti instalarea cu optiunea NONE (intre timp conectezi telefonul aflat in mod download la calculator..) După ce se termina instalarea scoti bateria şi repornesti telefonul in mod master reset ca sa nu ramana cu vreo eroare ……End_call + Camera + Power dupa care-l folosesti normal. Succes!
      PS. Nu uita sa salveyi agenda….. si ce mai ai nevoie…

  4. Nu vreau sa abuzez de amabilitatea ta, dar mai am cateva neclaritati. Privitor la instalare eu citisem pe forumsoftpedia un tutorial de instalare care spunea ca daca am Recovery-ul original (adica cel de la Orange) orice fel de ROM in format nb0 se instaleaza in modul recovery. Eu am deocamdata androidul 2.1 versiunea oficiala Orange. Ma sfatuiesti sa trec la Phantom Edition cum scriu ei (in modul recovery) sau cum mi-ai descris tu pasii (in modul download)?
    Legat de versiunea de Phantom Edition, de care si tu ai fost foarte incantat, te rog sa-mi confirmi cateva lucruri pe care le-am auzit. Dupa instalere androidul are pachetul de la google inclus: google search, market, gmail, etc ?Suporta instalarea de pe card si mutarea pe card a unor aplicatii care ocupa memoria? Pot folosi aplicatia de flash player? Procesorul functioneaza la cei 600 MHz? Suporta limba romana?
    Scuze ca te deranjez asa de mult, dar chiar nu-mi permit deocamdata un telefon mai performant si incerc sa fac din Bostonul meu un telefon cat mai bun.

  5. Din 2.1 in 2.2 sau 2.3 va fi foarte greu sa faci trecerile in recovery daca nu aproape imposibil. După ce vei avea o versiune de 2.2 sau 2.1 cu acces root se poate dar si atunci este destul de complicat si nu vei mai folosi varianta nbo ci varianta zip de upgrade a romurilor si deja te bag in ceata ceea ce nu este tocmai placut. Cea mai simpla varianta de a schimba romurile intre ele este cea cu romul in format.nbo cu telefonul in mod download si cu programul sutlr instalat.

    Am fost si sunt incanta de phantom desi am gasit o varianta de gingerbread care merge foarte bine dar care are 70% din autonomia phantomului…..dar progresul cere sacrificii….

    varianta care este pusa pe link are toate aplicatiile pe care le mentionezi incluse si multe altele. Procesorul de boston lucrează intre 480 si 874 mhz. La phantom lucrează pe modul on-demand intre 120 si 600 mhz. Are limba romana. Exista o varianta de flash player care functioneaza pe telefonul nostru, nu cel de pe market… o sa caut link sau dau pe mail versiunea. Suporta mutarea pe card din meniul aplicatii…. si cu unele modificari chiar instalarea pe SD card pe partitia ext de linux ….. dar asta-i alt capitol….

    Am prieteni cu telefoane mult mai scumpe care nu sunt la fel de plăcute, precise ca gps si amabile ca amaratul ăsta. Dacă avea ecranul o secunda mai mare şi radio io-l păstram veşnic….. 🙂 şi când o să se ieftinească galaxy 2 o să-l schimb 😛

  6. Iti multumesc mult pentru ajutor! Datorita tie mi-a devenit totul mai limpede. Am mai citit intre timp un tutorial al tau despre downgrade. Dupa ce-mi pun Phantom Editon, daca am nevoie sa ajung la service-ul Orange in 1 an si ceva de garantie cat mi-a mai ramas (sper sa nu fie cazul) daca urmez pasii descrisi de tine pot reinstala apoi androidul lor 2.1 in asa fel incat cei de la service sa nu se prinda?

    • Orice rom in format NBO se poate instala in pasii descrisi mai devreme. Fiecare instalare reusita de rom urmata de master reset este „echivalenta” cu formatarea PC de acasa si instalarea unui sistem nou, curat. Cum am mai mentionat, daca acest telefon se poate strica in vreun fel, este sa crape de tot si sa nu mai porneasca. Eu am patit-o in primele 3 zile de cand l-am cumparat in urma upgrade-ului la apanda 2.1.9 si mi-a fost schimbat cu unul nou…… Atata timp cat mai porneste… se poate porni in download mode…. nu cred ca exista imposibilitatea de a pune pe el orange2.1 …. singurul rom pe care nu l-am mai instalat de cand am telefonul, aproape 2 ani, a fost 1.6 . in rest am mai revenit la romul orange2.1 din diferite motive al pierderii semnalului la inceputuri cand eram un pic afon si umblam in el pana nu mai stiam sa ies… dar nimic grav nu sa mai intamplat de atunci…

  7. Ziceai ca ai fost pe la Orange service cu telefonul care s-a ars in timp ce incercai sa il upgradezi cu apanda 2.1.9. si ca ti l-au schimbat. Sa inteleg ca nu au vazut ca era resoftat(macar partial) sau nu i-a interesat? Inteleg ca ai facut mai multe upgraduri la diverse versiuni si apoi downgrade de mai multe ori la versiunea oficiala Orange. De atunci nu s-a mai ars telefonul? Poate doar primul avea o problema si s-ar fi ars oricum cu sau fara update….
    Legat de update unii zic sa nu pun de pe un pc cu windows 7 (64 biti) ci doar de pe windows xp (32 biti). Tu ce parere ai?

    • Am dus telefonul la service, le-am spus ca sa intamplat sa se blocheze in timp ce eram conectat la calculator. Telefonul meu efectiv nu se mai aprindea….. L-au inlocuit in 3 zile cu unul nou. I-am intrebat ce patise telefonul…a spus ca habar nu are dar se mai intampla sa se strice si asta este. Probabil ca ai dreptate.

      Este probabil ca unele programe sa n u functioneze chiar pe orice sistem … de exemplu primul modul de upgrade telefon RUT 1.2.2 nu SUTLR nu functiona de pe win7 nu puteam sa umblu la telefon decat de pe XP…… asta nu inseamna ca daunezi telefonului ci doar ca nu poti face un update … nu se conecteaza corect din cauza driverelor… eu folosesc cu succes SUTLR pe xp pe 32 biti si win7 ultimate pe 32 biti …. efectiv nu stiu daca merge pe win7 64

  8. Inteleg ca tie ti-a expirat garantia. Eu mai am inca 1 an de garantie si de asta ma tot intereseaza downgrade-ul la 2.1 Orange. Crezi ca daca telefonul meu nu este cu acces root voi avea probleme cand pun Phantom?Practic eu pana acum nu am avut vreun android nelicentiat.Am trecut de la 1.6 oficial la 2.1 oficial. Daca nici nu-mi decodez inca telefonul, crezi ca sunt sanse sa se prinda cei din service ca l-am resoftat daca revin de la Phantom la 2.1 Orange cand merg la ei?

  9. Si daca ai vrea sa treci pe la service cu telefonul (sper sa nu fie cazul) cum ai proceda?
    Uitasem sa te intreb ceva. Eu cand mi-am facut update-ul de la 1.6 oficial la 2.1 oficial, inainte de a incepe am scos sim-ul din telefon si am formatat cardul SD. Sa fac la fel si cand trec la Phantom Edition?

  10. M-am apucat de facut updatul dar am o problema. Dupa ce am pornit SUT LR acesta imi zice ca nu vede ca telefonula ar fi conectat desi windowsul imi recunoaste ca am introdus un nou device si imi cer sa instalez ceva legat de tel.
    Pe ecranul telefonului imi apare mesajul urmator:
    Incoming download mode si apoi polling, get oemsbl_mode=1 care se repeta la infinit. Ce trebuie sa fac ca sa ajung sa-mi permita SUT LR sa vada telefonul si sa ii pot da next?

    • Dupa instalarea sutlr din arhiva phantom acesta pune si driverele… deci un restart de calculator ar fi binevenit. Dupa aia ce afiseaza telefonul este corect iar daca/l conectezi la calculator sutlr ar trebui sa-l vada. In cel mai rau caz reinstaleaza sutlr…..

  11. Eroarea care-mi apare nu se datoreaza faptului ca Bostonul meu nu are probabil acces root? Ma gandeam ca poate tu ai facut alti pasi fasi fata de mine in updatarea sistemului, inclusiv trecera prin Apanda 1.6.2 si Apanda 2.1.9 (inclusiv decodare) cum scrie in tutorialul la care mi-ai dat linkul. Legat de modul de download al telefonului, mesajul „Incoming download” urmat de „polling, get oemsbl_mode=1” care se repeta la infinit apare si la tine? Mie mi-a vibrat bateria doar prima data cand l-am pus in modul download. Apoi nu mai vibra la apasarea tastelor. E normal?

  12. Am reusit!!! Datorita tie! Iti multumesc mult pentru ajutor!
    Am totusi cateva nelamuriri. După ce s-a terminat instalarea am facut ce mi-ai zis. Am scos bateria şi am apasat End_call + Camera + Power. Dar nu a afisat niciun mesaj de master reset. Nu m-a intrebat nimic. S-a deschis la fel ca si cum il deschid normal de la power. Am facut sau nu master reset?
    O alta nelamurire este legata de mutarea aplicatiilor din memoria telefonului pe cardul SD.Desi am intrat in customization si am bifat la SD_EXT toate cele 3 opriuni si am dat restart asa cum mi-a cerut , cand intru in aplicatii/gestiune aplicatii si dau click pe una dintre aplicatiile instalate optiunea de mutare pe card SD este inactiva. Ce setari ar mai trebui sa fac pentru a putea muta aplicatiile pe cardul SD?

    PS. Inca o data mii de multumiri si scuze ca te tot deranjez.

    • Pe SD muta doar aplicatiile care permit acest lucru. daca vrei sa mute mai multe trebuie sa partitionezi cardul inn asa fel incat sa ai si o partitie EXT3. Asta o faci folosind un calculator cu linux si un cititor de carduri sau intri in mod recovery si acolo formatezi cardul cu modificare de partitie….

      Recovery Mode: Vol_Up + Camera + Power

  13. Pare putin complicat pentru mine care nu ma pricep la Linux. As avea nevoie de o descriere mai amanuntita a pasilor pe care trebuie sa-i urmez.

    • Intry in mod recovery cum am explicat. Cu biluta navighezi in meniu sus/jos iar prin apasarea ei activezi meniul sau optiunea. Cu butonul de oprire al telefonului apasat scurt te intorci la meniul anterior. Te duci la advanced apoi la partition si de acolo alegi o partitie de 512 ext3 restul partitie normala fara partitie SWAP la swap alegi marime 0. Dupa ce face el partitionarea restartezi. ATENTIE operatia asta sterge totul de pe card!

  14. Iti multumesc mult pentru ajutor. Sper ca sfaturile care mi le-ai dat vor ajuta si alti utilizatori sa faca din Orange Boston un telefon performant.

  15. Bostonul mi se pare mereu surprinzator. Mereu imi mai vin intrebari in minte,dar nu as vrea sa monopolizez topicul asta numai eu. Ma gandeam, daca nu te deranjeaza sa vorbim pe email.

    • Singurul mod sigur de decodare (cel putin pe care-l cunosc eu) este trecerea de la 1.6 Orange la 1.6.2 Apanda la 2.1.9 de la Apanda și apoi la orice rom vrei tu. Eu instalez și de pe xp si de pe win7 ambele pe 32 biti

    • dai jos din linkul de la articol phantomul si instalezi pur si simplu fisierul .nbo din arhiva cu sutlr avand telefonul in modul download End_call + Vol_Up + Power. Banuiesc ca bakpia l-ai instalat in aproximativ acelasi mod 😉

      • Multumesc, inca o data!
        Bakpia l-am instalat cu telefonul pornit in modul recovery.
        Din pacate nu stiu de ce nu imi recunoaste cartela de COSMOTE.
        Numai bine!

      • 1. cartela nu o recunoaste pentru ca nu este decodat
        2. pentru ca nu este bine instalat romul actual si trebuie recuperat imei… prin instalarea phantom scapi de problema 2.

      • Cred ca am reusit sa decodez telefonul pentru ca din toate sim urile incercate doar pe cele de la COSMOTE nu le recunoaste. De aceea ma gandesc sa pun PHANTOM. Poate remediez problema.

      • Salut!
        Am reusit sa schimb Bakpia cu Phantom. Multumesc mult pentru ajutor. Din pacate nu am reusit sa rezolv problema. Nu imi recunoaste cartela de Cosmote. Uneori nici macar nu detecteaza reteaua. Totusi, pot sa folosesc o cartela de internet DIGIMOBIL.
        Multumesc, inca o data!

  16. am avut 1.6 orange i-am facut update la 2.1 d p site de la ei si akm vreau sa fac faza aia ca sa il deblochez sa mearga si un vodafone….si nu gasesc de und sa iau fisierele cu apanda 1.6.2 si apanda 2.1.9…dak ma poti ajuta cumva raman dator s-au sa imi lasi un id de mess cv..

  17. nu stiu daca postez unde trebuie, dar sunt la un pas sa pun telefonu pe linia de tren :(( .am incercat sa schimb rom-ul de la un phantom la ceva pe cyanogen. am reusit! insa am vrut sa revin inapoi la rom phantom (.nb0) si de aici au inceput problemele! dupa indelungi chinuri pot sa fac un rezumat: nu intra in recovery mode (imi zice”booting recovery from flash” si cam atit), download mode-nu functioneaza, master reset – nu se intimpla absolut nimik, fastboot – se pare ca e singurul care mai merge!, FTM – cred ca merge insa nu stiu la ce foloseste! Asadar as fi foarte recunoscator daca cineva poate sa-si dea seama ce mai pot face cu el (in sensul benefic). De 3 zile ma chinui cu chestii de genul fastboot flash…. . Please help me!!!!

    • Porneste cu vreunul din romuri? Sau nu booteaza deloc? Daca mai porneste unul din romuri ar trebui sa fie o problema de rom manager care se poate rezolva prin aducerea lui la zi.. a rom managerului…..

      • Nu mai boot-eaza deloc…. Nu stiu ce recovery ar trebui sa flash-uiesc. Am incercat sa flash-uiesc si restu (boot, system, recovery, userdata) ce am mai gasit pe net, dar nu am ajuns nicaieri. Cum am scris mai sus cind fac combinatia de recovery mode imi zice ”booting recovery from flash” dupa care nu se intimpla nimic. Exista vre-o posibilitate de rescriere complecta a telefonului? Sau cum sa-l conving sa mearga in download mode? Apropo stie cineva la ce foloseste FTM mode?

  18. În afară de varianta clasică de a intra în download mode End_call + Vol_Up + Power alta din păcate nu ştiu. Legat de varianta cu fastboot citeste cu atentie aici

    http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t747880.html

    una din ultimele şanse este să întrebi aici

    http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=682434

    poate unul din băieţi sa lovit de problemă… singura dată când am păţit-o să nu mai intre in recovery era de la rom managerul pe care nu l-am lăsat să facă upgrade complet şi a început să-mi provoace o grămadă de erori…

  19. O RUGAMINTE AM SI EU
    De unde pot lua setarile pentru net,sau cum pot seta telefonul asta sa mearga pe net,ca pe sait la Orange nu am gasit nimic,iar la Orange shop costa 25 lei.

    • Acceseaza butonul Menu
      Acceseazameniu Settings
      Alege meniul Wireless & networks
      Apasa pe Mobilenetwork pentru activare
      Selecteaza Access Point Names
      Apasa butonul Menu de la telefon si alege New APN de pe ecranul telefonului

      pana aici totu-i simplu dupa care trebuie completate campurile in functie de operator

      Name : Orangenet
      APN : net
      MMS protocol : WAP 2.0
      MCC : 226
      MNC : 10

      astea ar fi unele pentru orange….dar nu sunt sigur…, al meu este pe cosmote…….

      cere la serviciul clienti setarile pentru internet …este imposibil sa nu ti le dea… gratuit… presupunind ca ai optiunea de internet platita la abonament sau la cartela 🙂

      • Am urmat tutorialul pe care l-am gasit pe sait la orange,dar nu merge…
        am sunat la relatii cu clientii de doua ori(0.55 euro/apel,)prima data mi-au spus sa ma duc in orange shop ca doar acolo mi se pot face setarile pentru net,iar a doua oara mi-au spus ca nu au setarile pentru telefonul asta,dar ca imi trimit in maxim 30 min setarile pentru un telefon asemanator in speranta ca merg acelea,dar nu am primit nimic de la ei si au trecut10 ore…
        La Orange shop mi-au spus ca imi baga setarile,da ma costa in jur de 20-25 le
        Iti multumesc pentru amabilitate,dar nici cu setarile asdtea nu merge…

  20. salut,

    Am pe un boston rom-ul: Bakpia-2.2.1, as vrea sa stiu daca pot instala phantom prin sut-lr sau trebuie sa incerc alte metode?

  21. salut,

    Am instalat versiunea 2.2 data de tine pe site si problema este ca nu-mi recunoaste cartela sim de orange! Cum pot remedia problema sa-mi recunoasca sim-ul? stima

  22. Salut o singura intrebare am si eu si cred ca esti in masura sa imi raspunzi,am facut update la 2,2 de la Orange si nu mai pot instala aplicatii de pe Market,am instalat sa zic 5 sau 6 si nu mai pot instala nimic,nu este vorba de spatiu de cont Gmail si toate cele imi spune download was unsuccessful.

    Ms anticipat.

  23. Salut !! Te rog sa-mi spui daca pot sa fac meniul sa-l accesez in stanga si in dreapta nu in jos ca nu-mi place deloc ! Ms

  24. salut ! Am si eu o problema ,referitor la modul de instalare, deci am pus tel in download mode , am pornit SUT LR, conectez telefonul la laptop si nu mi-l vede in SUT LR…

  25. Salut … Cum vad ce versiune de Android am pe telefon(la Despre Telefon nu inteleg nimic, doar Versiune FFirmware 2.1-update 1) Asta e versiunea ?
    Telefonul e blocat in Orange si as vrea sa il deblochez, cum trebuie sa procedez ? Imi poti da niste link-uri ?

Lasă un comentariu